donderdag 21 juli 2011

Tentoonstelling Breitner 2011 start 3 augustus

De wedstrijd Breitner anno 2011, op zoek naar moderne interpretaties van Breitner's verbeelding van het Amsterdamse stadsleven is gesloten. Aan de jury de taak om de beste werken te selecteren voor de tentoonstelling in de etalages aan de Elandsgracht. Een hele uitdaging met alle veelbelovende inzendingen die zijn binnengekomen!

Van 3 augustus tot 31 augustus is het resultaat te bezichtigen in de etalages aan de Elandsgracht. Met een stembiljet, te verkrijgen bij de winkels waar de werken hangen, kunt u stemmen op uw favoriet voor de publieksprijs.

De prijsuitreiking vindt begin september plaats in het Huis van de Buurt. Over de precieze datum, tijd en het programma informeren we u zo spoedig mogelijk.

Heeft u vragen?
Mail naar breitnerwedstrijd@placestb.nl

Bijgaand nog een foto van de meester zelf van het leven op de Elandsgracht rond 1900.

Bron: publicatie G.H. Breitner, Amsterdams straatleven rond 1900 - foto's van een schilder

woensdag 13 juli 2011

Precies 1 week tot sluiting van de wedstrijd Breitner anno 2011

Nog precies een week tot de wedstrijd Breitner anno 2011 sluit. Lever uiterlijk 20 juli je inzending(en) in bij lijstenmaker Bel Ami, Elandsgracht 51. Er wordt al druk gewerkt aan de voorbereidingen voor de tentoonstelling welke van 3 tot 31 augustus te zien is in de etalages van de Elandsgracht. Doe mee en verover een plek in de tentoonstelling! Begin september vindt de prijsuitreiking plaats in het Huis van de Buurt. Hierover binnenkort meer informatie. Blijf op de hoogte via deze blogspot: www.elandsgracht.blogspot.com

Foto van Frits Vliegenthart: Egelantiersgracht in de sneeuw

dinsdag 5 juli 2011

Tentoonstelling Breitner anno 2011 Elandsgracht: van 3 tot 31 augustus

Nog tot 20 juli zijn wij op zoek naar Breitner anno 2011. Doe mee met een eigen interpretatie van Breitner's verbeelding van het Amsterdamse stadsleven.

De jury bestaande uit Ludger Smit, hoofd presentatie Stadsarchief Amsterdam en Norbert Middelkoop, conservator van het Amsterdam Museum, maakt een selectie van de beste werken voor de tentoonstelling. De tentoonstelling start op 3 augustus en is tot 31 augustus te zien in de etalages aan de Elandsgracht.

De Breitner wedstrijd sluit af met een feestelijke prijsuitreiking waarin de  jury- en de publieksprijswinnaar worden beloond met: een tegoedbon te besteden aan de Elandsgracht, vrijkaartjes voor het Amsterdam Museum, een verwennerij bij Rob Peetoom en de winnende inzending ingelijst.

Verover een plek in de tentoonstelling en WIN! 

Voor meer informatie kunt u mailen naar breitnerwedstrijd@placestb.nl



Bron foto: Stadsarchief Amsterdam, collectie G.H. Breitner, locatie brug over de Lauriergracht, rechts Prinsengracht